Home PageUspeh na top 100: schwank je jedan od lidera u oblasti inovacija 2018.

Uspeh na TOP 100: Schwank je jedan od lidera u oblasti inovacija 2018.

Überlingen – 25. put je konkurencija TOP 100 odabrala najinovativnije kompanije u nemačkim MSP-ima. Jedan od ovih lidera za inovacije ove godine je Schwank GmbH. Ovo je rezultat analize naučnog direktora TOP 100, prof. Dr. Med. Nikolaus Franke. Kao mentor TOP 100, Ranga Yogeshwar Schwank je uručio zajedno sa Frankeom i compamedia 29. juna 2018. godine na ceremoniji dodele nagrada u Ludwigsburgu na 5. Nemačkom samitu za mala i srednja preduzeća. U procesu nezavisne selekcije, bili smo naročito uspešni u našim inovacionim procesima i uspešnim inovacijama.

Godine 1938. Günther Schwank je izmislio pri svetski svetlosni emiter gasa i patentirao ga. Trik: Iako konvencionalni sistemi prvo izbacuju sobni vazduh, infracrveni grejači koji koriste mešavinu za gas i vazduh rade različito: direktno zagrevaju, baš kao i sunčevi zraci koji greju kožu. Svojim izumom, Schwank je postavio temelje za nastavak uspešnog preduzetničkog uspeha do danas. Koliko je uspešna kompanija TOP 100 iz Kelna i dalje, čak i nakon 80 godina potvrđuje 22 patenta koje je primio samo u poslednje tri godine. Kompanija je takođe lider na svetskom tržištu u svom segmentu.

“Međutim, inovacije ne padaju sa neba, zahtevaju disciplinu, vreme i spremnost za ulaganje”, kaže Oliver Schwank, koji vodi porodični posao u trećoj generaciji. Na primer, disciplina ne znači otkazivanje redovno zakazanih sastanaka za inovacije, čak i ako se svakodnevno bavi poslovanjem. Na ovim sastancima, kojima prisustvuju svi šefovi odeljenja i menadžment, sve se radi kako se tehnička prednost može održati. Učesnici veoma strukturiraju pristup u pet faza: od generisanja ideja kroz studiju izvodljivosti, izrade prototipa i testiranja kupaca do lansiranja na tržišta. U svakom intervalu brojne podtačke obavezuju projektni tim da beleži sve relevantne teme i da ih kompletira u celosti.