Home PageGasni tamnozračeći cevni grejači

Gasni Tamnozračeći Cevni Grejači

Inovativni i EkonomičniDunkelstrahler_Vorteil_06

Schwank infracrveni cevni gasni grejač nudi toplotu niskog intenziteta i izuzetnu energetsku efikasnost. Stvaranjem energije zračenja, gasni grejači rade na principu sunca, stvara se toplota kada dođe u kontakt sa ljudima i objektima.

Toplota niskog intenziteta čini sistem Schwank gasnih cevnih grejača posebno pogodan za ugradnju u objekte niske tavanice. Međutim, njihovi odlične standardi rada i fleksibilnost dizajna sistema znači da oni mogu da deluju u skladu sa širokim spektrom unutrašnjih upotreba. Ova fleksibilnost je poboljšana sposobnošću zračećih gasnih grejača da se primeni zagrevanje u odabranim zonama, čime se obezbeđuje najefikasnije korišćenje energije i smanjenje operativnih troškova.

Osim toga, kako su okačeni o plafon ovi sistemi za gasno grejanje ne predstavljaju smetnju za unutrašnji radni prostor, na nivou na kojem oni deluju nema smetnji za aktivnosti na radnom mestu. Udobne radne temperature se proizvode gde i kada je to potrebno, sa gasnim grejačima se održava diskretno i nenametljivo prisustvo toplote.

Napredak u gasnim grejačima

Jezgro Schwank gasnog infracrvenog zračećeg grejača je inovativni”Whisper-Jet” gorionik. Ovo je rezultat kontinuiranog tehnološkog napretka i dugog iskustva sa cevnim grejačima.

Schvank nudi infracrveni gorionik sistem sa ventilatorima pozitivnog pritiska , omogućavajući Schwank gasnim zračećim cevnim grejačima da naprave veoma dugi laminarni plamen koji dostiže daleko u cev grejača . Ovo dovodi do ujednačenijeg prenosa preko cevi i neposrednog pozitivnog efekta na energetsku efikasnost celokupnog Schwank sistema gasnih infracrvenih zračećih cevnih grejača.

Zračeći cevni grejač se zagreva do 650° C i stvara udobno toplotno zračenje . Dalja korist leži u činjenici da ventilator pritiska gorionika nije izložen vrelim dimnim gasovima i samim tim ima mnogo veću dugotrajnost od konvencionalnih zračećih gasnih grejača .

Proizvodi i Benefiti

Schwank obezbeđuje gasne zračeće cevne grejače u nekoliko energetskih klasa:

 • superTube, naš premium plus zračeći gasni cevni grejač
 • calorSchwank, naš premium zračeći gasni cevni grejač
 • infraSchwank, sistem gasnih grejača – standard u zračećem grejanju
 • novoSchwank, naš osnovni model gasnog cevnog grejača – standard u zračećem grejanju
 • deltaSchwank, standard u zračećem grejanju

Prednosti Schwank gasnih infracrvenih cevnih grejača

 • Izuzetno ekonomski efikasni gasni grejači
 • Jednoobrazne i komforne plamene cevi za grejanje
 • Kratka vremena za zagrevanje cevi
 • Dugotrajnost i komfor
 • Bez kretanja prašine sa Schwank infracrvenim gasnim cevnim grejačima
 • Schwank infracrveni gasni cevni grejači nude “Made in Germany” kvalitet

Recikliranje viška toplote

Nadalje , Schwank sistemi gasnih cevnih grejača se mogu koristiti u jedinstvenom niskotarifnim metodama povraćaja toplote za koji je utvrđeno da postiže povećanje grejanja do 110% . To je moguće korišćenjem tetraSchvank sistema povraćaja toplote. Schwank je, zajedno sa inteligentnim sistemom kontrole grejanja Schwankove ThermoControl Plus uspeo da iskoristi toplotu dimnih gasova bez upotrebe srednjeg kapaciteta za skladištenje toplote ili medijum.

Ovo funkcioniše na sledeći način:

 • tetraSchwank je integrisan u trakt dimnih gasova Schwank cevnog gasnog grejača
 • Korišćenjem energije od samo 40kW, vraća toplotnu energiju sadržanu u emisiji dimnih gasova kroz kontra-protočni proces koristeći tehnologiju kondenzovanja.
 • Toplota izvučena ovim metodom odmah se vraća u zgradu.

Ovaj metod vraćanja toplote ima dvostruku namenu da dalje smanji cenu rada i uticaj na životnu sredinu gasnih zračećih grejnih sistema koji su već veoma energetski efikasni.

Princip rada cevnih grejača

Izveden od Sunca:

Način na koji cevni grejači rade izveden je od Sunca. Infracrveni talasi i toplotni zraci prodiru u vazduh skoro slobodni od gubitka toplote kao elektromagnetni talasi. Oni se osećaju kao toplota tek nakon što ostvare kontakt sa ljudima i površinama .

Schwank grejači tačno slede ovaj princip:

Gorionik ventilator generiše dug laminarni plamen koji zagreva cevi do 650 ° C . Cevi , napravljene od specijalne legure, onda emituju infracrveno zračenje koje se oseća kao ugodna toplina u oblastima koje se zagrevaju . Za razliku od blistavih grejača , cevi ne sijaju jarko već ostaju tamne. Zbog toga, ova vrsta grejnih tela se naziva i ” tamni grejač . “Hellstr-Prinzip_09

Kao i direktan uticaj, grejanje sa infracrvenim cevima grejača donosi jedan indirektan uticaj. To možemo primetiti iz zagrevanje površina koja nas okružuje [ npr. podovi, armatura, mašine ] Osim toga , cevni grejači su savršeno pogodni za niske tavanice zbog svojih nižih temperatura površine.

Kada se greje sa Schwank cevima grejača, “izgleda kao” da je temperatura uvek iznad stvarne temperature vazduha. Ova fizička korelacija može se objasniti u jednostavnoj formuli:

Formula

Zbog suštinskog doprinosa dobijenog  zračenjem toplote, više nije potrebno da se zagreje ceo protok vazduha. Ovo štedi dragocenu energiju. Što je niža temperatura vazduha i smanjuje razlike između unutrašnje i spoljašnje temperature – na taj način smanjenje na gubitke u prenosu toplote u isto vreme. To znači da se ne samo troškovi energije znatno smanjuju, ali i toplina u osećaju ljudi je poboljšana. Uštede obično se kreću između 30% i 50 % u zavisnosti od prethodnog sistema i svojstvima zgrada.

Tehnologija Gorionika

Whisper-Jet – Gorionik Premium Klase

Whisper – jet gorionik čini srž Schwank zračeće cevi grejača. Njegov dizajn je rezultat višedecenijskog iskustva u radu sa gasnim infracrvenim zračećim grejačima i stalnom težnjom za daljim tehničkim dostignućima.c07b092d08

Tokom faze inženjeringa, state-of – the-art tehnologije i znanja su usvojeni i primenjeni. Na primer, ventilator pritiska je instaliran tako da na karakteristike smeše gas-vazduh može lakše da se utiče u cilju postizanja bolje i ravnomernije raspodele toplote. Pored toga, komponente kao što su ventilator i njegovi ležajevi nisu izloženi vrućem dimnom gasu. Ovo doprinosi dužem životu ovih delova.

Putem raznih testova za simulaciju, CFD [ Computational Fluid Dynamics] testova i upotrebe patentiranih Schwank keramičkih pločica gorionika, Whisper – jet daje veoma dug i laminarni plamen. Ovaj plamen prolazi kroz zračeću cev u pravcu ose i tako vrši distribuciju toplote na jedinstven način. Ovo garantuje kontinuirani prenos toplote od plamena preko cele dužine cevi grejača.

infraSchwank-Animation_17

Optimizujući karakteristike protoka i koristeći ventilator pritiska, Whisper-Jet je izuzetno tih gorionik. Sa otprilike 46dB(A) na 3m daljine, nećete čuti ništa više od blagog šapata.

Opciono, 2 – fazni modulirani rad gorionika dodatno omogućava kontrolu Schwank cevi grejača se da bolje odgovari stvarnim uslovima za grejanje . To štedi važne resurse i smanjuje operativne troškove.

Benefiti na brzinu:

 • Dugi, laminarni plamen za bolji prenos toplote unutar zračeće cevi grejača
 • Pressure dizajn sa dva ventilatora za povećanje životnog ciklusa komponenti
 • Rad tih kao šapat kroz optimizovane karakteristike strujanja unutar gorionika
 • 2 – fazni modulacioni rad da smanji operativne troškove
 • Patentirani Schwank keramički pločasti gorionik za sagorevanje mešavine gas-vazduh