Home PageGrejanje na plin – tamnozračeći cevni grejači

Grejanje na plin – Tamnozračeći cevni grejači

Inovativna i ekonomična

Schwank-ova infracrvena toplotna gasna cev nudi toplinu niskog intenziteta i izuzetnu energetsku efikasnost. Generisanjem sjajne energije, ovi industrijski plinski grejači rade na principu sunca, toplota koja se stvara kada dođe u kontakt sa ljudima i objektima.

Nizak toplotni intenzitet čini Schwankove sisteme cevi za grejanje posebno pogodne za ugradnju u niske  zgrade. Međutim, odlični standardi performansi i fleksibilnost projektovanja sistema ovih grejača na gas dovode do toga da mogu da se podudaraju sa širokim spektrom unutrašnjih zahteva. Ova fleksibilnost je poboljšana sposobnošću plamenika sijalice za grejanje da primene grejanje u izabrane zone, čime se osigurava najefikasnije korišćenje energije i smanjenje troškova rada  grejanja.

Pored toga, suspenzija sa plafona znači da sistemi cevi za gasni grejač maksimalno koriste unutrašnji prostor, jer su na nivou gde oni ne izazivaju opstrukciju radnog mesta. Udobne radne temperature se proizvode tamo gde i kada su potrebni, a industrijski plinski grejači održavaju diskretno i nevidljivo prisustvo.

Napredak u tehnologiji gasnog grejača

Jezgro infracrvenog zračnog cevnog grijača Schwank-a je inovativni gorionik “Vhisper-Jet”. Ovo je rezultat kontinuiranog tehničkog napretka u inženjeringu grejača na plin i dugogodišnjeg iskustva grejanja plamenih cevi.

Schwank nudi svoje infracrvene sisteme gorionika sa ventilatorima sa pozitivnim pritiskom, omogućavajući da grejači sijalice od plinova sa plinskim gasom stvore veoma dugačak laminarni plamen koji dostiže daleko u cev grejača. Ovo dovodi do ravnomernijeg prenosa preko cevi ovih industrijskih plinskih grejača i neposrednog pozitivnog uticaja na energetsku efikasnost celokupnog grejač senzorskog zračenja s plinskim senzorom na gas.

Cev za grejanje plamenika je zagrejana do 650 ° C i stvara udobnu toplotu. Još jedna prednost leži u činjenici da ventilator pritiska gorionika sijalice u ovim grejnim plinom nije izložen toplim dimnim gasovima i stoga ima mnogo veću dugovečnost od konvencionalnih sondi za plin.

Proizvodi i prednosti

Schvank obezbeđuje grejalice za sijalicu na plin na britanskom tržištu u četiri energetsko efikasne klase:

 • deltaSchwank, naš entry model cevi za gasno grejanje
 • calorSchwank, naša premium cev za infracrveno grejanje
 • infraSchwank, plinski grejač postavlja standard u zračećem zagrevanju

Prednosti Schwank-a su  infracrvene zračne cevi

 • Izuzetno visoke grejne ploče za ekonomičnu efikasnost
 • Jedinstven i udoban grejač s plamenim cevima
 • Kratko vreme zagrevanja cevi plinskog grejanja
 • Dugogodišnji ciklus i visok komfor
 • Nema prašine koja se vrti ili ubacuje sa infracrvenim zračnim cevima Schwank-a
 • Schwank grejanje na plin s infracrvenim zrakom nudi kvalitet “Made in Germany”

Reciklaža otpadne toplote iz plinskih grejača

Pored toga, sistemi cevnih grejalica Schwank se mogu koristiti u jedinstvenoj jeftinoj metodi za rekuperaciju toplote, za koju je utvrđeno da povećava izlaz grejanja do 110%. Ovo je moguće primenom Schwank-ovog tetraSchwank sistema za rekuperaciju toplote u kombinaciji s industrijskim grejačima gasa zajedno sa inteligentnim sistemom za kontrolu grejanja Schwank ThermoControl Plus kako bi se iskoristila toplota dimnih gasova bez korišćenja bilo kakvog kapaciteta za skladištenje toplote ili medija.

Ovo radi na sledeći način:

 • TetraSchwank je integrisan u trakt dimnih gasova sa grejačem cevi Schwank cevi
 • Sa priključenim opterećenjem od maksimalno 40kV, oporavlja toplotnu energiju sadržanu u emisijama dimnih gasova kroz proces protoka pomoću tehnologije kondenzacije
 • Toplost, obnovljena ovom metodom, ponovo se unosi u zgradu

Ova metoda oporavka toplote služi dvostrukoj svrsi daljnjeg smanjenja operativnih troškova i uticaja okoline plamenika na plinove koji su već energetski efikasni.

Tamnozračeći cevni grejači – Proizvodi

 

deltaSchwank

calorSchwank

infraSchwank