Home PageGorionici i pločice

Gorionici i pločice

Keramičke pločice i plamenici svetske klase

Ime Schwank je poznato širom sveta za unapređenje tehnologije gasnih infracrvenih keramičkih pločica za grejanje i procesne primene. Razvoj, istraživanje, proizvodnja i primena ovih keramičkih plamenika imaju dugu tradiciju u okviru Schwank-a.

Gunther Schwank je ovu inovaciju koristio kao osnovu za izumljivanje i patentiranje prvog svetskog infracrvenog grejača na svetlo gasnom grijanju 1938. godine. Ovaj originalni dizajn keramičkog plamenika najavio je značajan napredak u tehnologiji sistema grejanja.

Sjajna keramička keramička pločica koju danas proizvede Schwank, poznata kao ceraSchwank, uključuje cca. 3.600 prolaza u kojima mešavina gas-vazduha dosledno i čisto sagoreva. Sjajna toplota ispod pločice donosi keramičku temperaturu površine do 1500oC, emitujući infracrveno zračenje na slične principe prema suncu.

Oba ploča (svetlost) i cevni infracrveni keramički pločasti grejač imaju širok spektar primena. Tehnologija koja proizlazi iz keramičkog plamenika i keramičkih pločica plamenika primenjena je da obezbedi udobnu, kontrolisanu toplotu za proizvodne objekte, skladišta, sportske stadione, aerodromske hangare, crkve, stočne objekte i na mnogim drugim vrstama lokacije.

Ostale aplikacije za keramičke gorionike uključuju:

  • Gorionici za kondenzacione kotlove visokih performansi i konvencionalne kotlove
  • Gorionici za industrijske aplikacije, uključujući i postrojenja za sušenje papira, tekstila i boje
  • Gorionici za šporete i roštilje, odnosno roštilje, doner, kebab i giros (ili shavarma / shaorma), pileće roštilje i roštilj na otvorenom
  • Gasne infracrvene šporete
  • Domaći grejači
  • Barbecue Grills
  • Sušenje na putevima