Home PageaeroSchwankHibridna tehnologija za rekuperaciju toplote

Hibridna tehnologija za rekuperaciju toplote

Ekonomska upotreba sinergija – sistemi za rekuperaciju i ponovnu upotrebu toplote za industrijske zgrade i distributivne kapacitete

Od 1995, Schwank uspešno implementira hibridne sisteme, koje par infracrvenih sistema sa tehnologijama za oporavak toplote. Sa gasnim infracrvenim sistemima postaju sve efikasniji, hibridni sistemi su postali sve veći značaj. Da bi se smanjili operativni troškovi i doprineli zaštiti životne sredine (smanjenje emisije ugljenika), sposobnost hibridnog sistema za kombinovanje energetski efikasnog grejanja i inovativnih sistema za rekuperaciju toplote može biti logično rešenje.

Kombinacija nekoliko novih propisa kao što su EEVarmeG (Zakon o obnovljivim toplotnim grijanjem) i EnEV 2009 (Uredba o štednji energije) značajno podižu zahteve za efikasnim sistemima grejanja. Schwank više nego što ispunjava ove zahteve svojim konceptom zagrevanja uštede energije.

Izraz “hibridni sistem” označava kombinaciju dve različite tehnologije. Ona obuhvata:

  • energetski efikasni, ekološki gasni infracrveni grejači, i
  • inovativni sistemi za rekuperaciju toplote

Sa kombinacijom hibridnog sistema efikasnog grejanja i rekuperacije otpadne toplote, može doći do vraćanja do 15% instaliranog grejanja. Na primer, s obzirom na proizvodnju grejanja od 300 kV, ovo bi moglo obezbediti dodatnih 45 kV potencijala za ponovno korišćenje energije.

Proizvodi

 

tetraSchwank – tehnologija kondenzacije za sisteme industrijskog grejanja

aeroSchwank – zagrevanje vazduha gasnim gorionikom

zelena zgrada –  održiva i posebno energetski efikasna upotreba zgrada